Tuesday, January 8, 2013

perempuan dan sigaret


Kenapa eh, kenapa?

Kau jumpa laki yang baik, pandai, kaya, kacak.
tapiiiii....
dia seorang penghisap sigaret tegar.

lalu kau pun tinggalkan dia, dengan alasan,

Ai tak suke leww laki isap rokok ni, macam orang jahat, membazir. Tak sihat.

Adakah smoker ni semuanya tak guna?
Adakah mereka membazir?

Aku rasa, perempuan pun membazir juga.
Beli cekelat banyak2, pastu gemuk.
Tak sihat jugak untuk arteri jantung kau.

Bukan aku nak kata orang merokok ni bagus,
memang tak sihat.

Dah dia merokok, kau jangan tengok paru paru dia secara literal, 
cuba tengok hati dia. Baik kan. Muka dia. Kacak kan. Poket dia. Kaya kan.
Bagi peluang lah weyy.

Ni aku bukan back up orang sebab secara rahsianya aku suka tengok lelaki hisap rokok kerana aku rasa itu macho,

Tapi, kalau point kau taknak kawan dengan orang tu sebab dia seorang perokok,

Aku sarankan kau pergi kawan dengan ikan dalam laut.
Sebab dalam laut tak boleh petik lighter.


11 comments:

Wadi AR said...

aku dah komen dalam fb. tehee

azzat fiqrie said...

betul tu .. perokok mmg baik hati ! =D

Shafa Eman said...

Wadi : Hhaha, komen kat sini semata nak bagitahu dah komen kat fb.

Azzat : Aku syak kau perokok juga. Haha.

pemuzik jalanan said...

Oh skrg aku tau kau siapa :D hey. Hee.

Aku tak suka bau rokok.
Tapi tak bermaksud aku benci perokok.
i still can tolerate, takkan nak buang kawan sebab rokok cuma kan .

Shafa Eman said...

pemuzik jalanan , boleh aku tahu kau pulak siapa?? Hahaha.

Ha, betul. at the same time, si perokok pun hormat lah ruang udara kita.

nasyrun nasyrun said...

eh, aku ke tu
jgnlah macam tu fath, malu i

Shafa Eman said...

aberun, jangan disebut fath tu. haha. rahasiahh.

elehh, tak cakap dia pun. hehe.

Myera Nyera said...

terharu gile aku bila kau teringin nak jumpa aku . kau uitm segamat gak ke? hoi, kau degree ke weh?

Shafa Eman said...

pasaipa kau komen kat sini? haha.

takpe, satgi aku komen kat blog kau pulak.

Felly Sophia said...

Budi pekerti manusia bukan diukur dengan rokok.

Shafa Eman said...

Betul fel. Penat eksplen kat orang, tapi dorang suma buat muka terkejut je.