Wednesday, June 6, 2012

Kecik kecik

Dulu
Pakai kain seluar track kat dalam pun
Tak kesah kain mengelembung aku masih rasa hot rock star

Aiskrim jatuh kat baju pun
Libas libas je kasi sama warna macam baju pattern abstrak

Tudung senget rambut terkeluar
Masih gelak gelak lari lari apadahal dosa rambut sehelai


Dulu
Main kejar kejar peluh ketiak
Tak heran angkat tangan jerit ‘saya! Saya!’ tengik peduli apa

Marah kawan rembat tempat main sorok-sorok
Jerit direct je takde umpat belakang merajuk hari ni esok baik semula

Selipar jadi brek basikal
Depan selipar tumpul pun pakai pergi kenduri muka selamba

Duit doploh sen hilang
Nangis macam ah seng kalah loteri four dee


Dulu
Main ting ting baling selipar lompat tikus
Paling terer tak ejek pun orang noob atau baling controller

Balik rumah cakap cikgu rotan denda suruh diri
Kena rotan lagi sekali dengan abah

Mak bebel abah marah aku duduk bilik nangis
Konon konon lepas tu dapat aiskrim yang tumpah kat baju


Sekarang


Sekarang


*mengeluh



4 comments:

siti_naqiah said...

whoaa ciyesly same kdaan kite zaman dolu !!

- elina - said...

sekarang dah lain.

Miss Euphoric said...

Kannn. Hehehe. Rindu zaman kanak kanak

Miss Euphoric said...

Sekarang, hmmm *mengeluh