Friday, April 20, 2012

Gosip panas artis Malaysia

Tajuk saja nak tarik perhatian. Sebab orang suka baca blog sampah blog gosip.

Bukan aku tak sokong industri media negara kita, bukan dorang tak lawa tak handsome. Tapi sebab kebanyakkannya mengarut. Takde talent. Aidonggeevademm.


1. Kalau tengok kapel pegang tangan peluk pinggang rasa nak jadik kasim selamat. Tapi bila student (ke?) Akademi Fantasia menangis peluk-peluk tak kenal muhrim masa lagu menuju puncak kita pergi undi.

2. Yang aku google tadi masa kat office, Akademi Fantasia dah ada 9 musim dan setiap musim ada 13 budak masuk. Bila aku darabkan rupanya ada 117 orang muda yang tak berjaya membanggakan negara.

3. Drama petang mesti anak Dato’ nak kawin dengan anak acik cleaner tapi takleh kawin sebab dia pakai mekap tebal-tebal masa tidur and masa baca doa lepas solat (adegan solat diedit keluar untuk menghormati orang sedang solat). Tapi masih disiarkan sebab rating tinggi.


Tapi tak semuanye mengarut. Masalahnya mentaliti rakyat negara kita ni masih berfikiran sempit.


1. Yuna talented habis boleh tulis lagu sendiri, compose her own music dan menyanyi tapi orang tak suke sebab bibir dia tebal dahi jendul. Watefak.

2. Arwah Yasmin Ahmad menghasilkan karya yang memprovok minda kita untuk berfikir tentang komuniti kita tapi orang komplen cakap cerita terlalu kampung. Another watefak. Note: Bandar dan kereta laju-laju dibawa oleh gangster bertatu dah mainstream.

3. Percubaan Mizz Nina, Zee Avi, Nadhira dan Pop Shuvit untuk menaikkan martabat industri media dikeji kerana mereka tidak menggunakan bahasa melayu sebagai perantara lagu mereka. Artis lain pula memang A1 dalam bahasa melayu.


Seriously. What’s wrong with society? Malaysian artists are like mushrooms. They pop out in bulk after the rain, spread nasty spores to people, then in short term they’ll disappear.

Support Malaysian media industry. Just not their idiocity. Beyond stupid.



P.S. Banyak lagi contoh aku nak amek, tapi aku tak kenal artis-artis ni dan aku malas nak consult en.gugle dengan benda mengarut.





4 comments:

The Other Derpina said...

drama malam-malam pulak pasal mak mentua jahat n hantu pocong. *yawn*

The Other Derpina said...

http://theotherderpina.blogspot.com/2012/04/reality-tv-show.html

quite similar post to yours. :)

Miss Euphoric said...

true true. hehe. sgt klise kan.

Miss Euphoric said...

oh yeahhhh ! haha. actually i was bored in the office then my friend asked me to read beautifool nara. LOL. i did and it corrupted my mind. didn't know any of the pelakon. never even heard of them.