Monday, July 2, 2012

Klise kata si penjiwang

Orang selalu kata

Kita susah lupa cinta pertama

Cinta yang buat kita angau gila
Cinta yang semuanya cantik dimata
Cinta yang lupa ibu bapa

Ahh, itu semua dusta

Entah kenapa
Aku belum lagi rasa

Apa itu CINTA
Mahal sebutan semahal nilainya
Tidak aku sebut sewenang wenangnya

Aku tak rasa sia sia
Tak pernah mengungkapkan kata

Walau sudah tukar pasangan mengikut masa
Walau habis duit, masa dan tenaga
Walau kerat jari mengubah rupa

Biarlah, aku halalkan semua

Ramai yang mengata
Aku mudah lupakan yang lama

Senang untukku mencari permata
Senang lagi mencari yang kaca
Senang tinggalkan jika rasa tak berguna

Bagiku, buat apa pura pura jika kasih sudah tiada

Aku bukan buaya betina
Cuma mencari yang sama jiwa

Tuhan kata cari solatnya sempurna
Tuhan kata iman mesti ada
Tuhan kata lelaki pemimpin keluarga

Adakah kali ini aku sudah jumpa

Mungkin ini semua
Bukti dari pada yang Esa

Menyimpan cinta untuk yang haknya ada
Menyimpan dara untuk suami tercinta
Menyimpan hati sehingga ke pusara

Semua sudah termaktub dalam Luh Mahfuz
Jodoh hingga sorga




5 comments:

princess alone said...

love is unexpected :(

Shafa Eman said...

Yes. But when it comes, appreciate.

Axoneemy said...

Aku bersyukur.
Cinta aku sekarang, cinta yang pertama.
Cinta aku sekarang, kasih yang pertama.
Aku tak dusta.
Tapi makna cinta itu luas sangat.

Btw, writer aritu. Ismi fa ismail mesej aku tanya pendapat sal buku "Jangan Baca Buku Ini" haha
Masalah dah seminggu beli, sampai hari ni aku tak selak even 1 muka lagi pun haha

Shafa Eman said...

Bagus lah kalau kau sudah rasa. Ini aku tulis masa aku tengah single. Haha.

Ouh, ha. Bila kau ambil effort untuk membeli, tolong lah ambil effort untuk membaca juga.

john wick said...

Microsoft office has a different version, and the entire version has the different setup file. Some of the version is Office 2013, Office 2016 and Office 365 etc. Go to www.office.com/setup and redeem your key. Office Com Setup is one of the most popular productivity programs around. If you have your product key handy, you don't even need a disc to start installing Office just visit office setup help. Norton is one of the most reliable antivirus providers in the market to download visit www.norton.com/setup. There are multiple manufacturers making printers for home and office use with varied range as printer series per the need and affordability of different customers. Printer Tech Support. It has become one of the most useful computer hardware devices that allow people to convert computer generated typescript into a physical printed document.