Thursday, February 23, 2012

In a parallel universe

Nama aku Jenab. Aku ni tak lawa. Aku teringin nak dapat lelaki hot.

“Pergh, handsome siot lelaki tu. Kau tengok perut dia, bulat. Muka jeragat rambut kerinting panjang. Memang lelaki idaman semua wanita. Kalau lah dia pandang aku, mesti aku terus cair” kata Senah kawan si Jenab.

Jenab senyap. Tidak mampu berkata apa-apa. Dia tahu dengan penampilan dia, dia tidak sesuai dengan lelaki tersebut. Kulitnya putih gebu, licin dan mulus. Hidungnya mancung, mata yang bugar, kening terletak dan juga mempunyai bibir yang mungil. Tingginya 160cm sahaja, jalannya lengang lenggok. Lilit badannya 36-25-34. Sekali pandang, memang hodoh.

Senah menyiku Jenab. “Kau nampak tak mamat tadi. Kau ni asyik termenung je, sesekali join lah aku cuci mata.”

“Aku bukan tak cuci mata Senah, tapi aku malu. Diri aku ni, mana sesuai nak lelaki gemuk ni. Badan diorang sedap-sedap. Aku ni, pegang sikit dah boleh patah. Aku ingat, aku nak pergi gym lah.” Jenab beria menyatakan hasratnya.

“Aku jeles dengar bila orang kata diorang naik berat badan 5kilo dalam seminggu, 20kilo dalam sebulan. Aku dah cuba macam-macam. Badan aku still macam ni jugak,’’ sambung Jenab.

Sambil menggeleng kepala, Senah berkata “Kau ingat senang nak pergi gym? Setakat makan roti gardenia dengan salad tu pun kau dah kenyang, kat sana intensive sangat tahu tak. Kau kena makan 3 pinggan nasi lemak kukus ayam rempah dalam masa 20 minit. Kau larat ke?”

Sekali lagi Jenab senyap, dia tahu dia tidak mampu untuk berbuat demikian. Dia ingin mempunyai figure yang ideal, paha yang mantap dan apabila memakai baju ketat dia teringin sekali mempunyai lipatan lemak di perutnya. Dia sungguh jeles melihat wanita lain yang mempunyai badan begitu.

Dalam hati, dia memasang niat ‘I want to get in shape. The shape of a potato’

2 comments:

Anonymous said...

aku jua teringin mempunyai potongan badan begitu.. bila aku mlgkah ke dlm lif, lif akn berbunyi 'beep'
n semua mata tertumpu ke arah ku. ngeh3.

p/s: aku mmg serious nk naek berat. no joke. skrg kerempeng. :P

-najwa peng

TiaEuphoria said...

hahaha. boleh je, kau pergi lah gym.